Excelsior Maassluis nu al drie spelers kwijt

Michel (methodmich)
Zaterdaghoofdklasser Excelsior Maassluis is nu al drie spelers kwijt. De ploeg, uitkomend in de hoofdklasse A, moet het de rest van het seizoen doen zonder Rick Verbrugge, Roy Spierings en Philip Lensky.

Rick Verbrugge kwam afgelopen zomer over van ASWH. Volgens trainer Ben Spork heeft Verbrugge een gebrek aan motivatie, waardoor de speler is opgestapt. Verbrugge kwam bij ASWH afgelopen seizoen vanaf de winterstop al niet meer in actie en was toen min of meer spoorloos.

Doelman Roy Spierings kan naar eigen zeggen wegens werkzaamheden op de zaterdag niet spelen voor een ploeg die op die dag speelt. De keeper wil graag terug naar zondaghoofdklasser Haaglandia, waarvoor hij vorig seizoen speelde. Excelsior Maassluis weigert echter mee te werken, zeker omdat Spierings volgens trainer Ben Spork alleen maar teleurgesteld is dat hij de concurrentiestrijd met Robbert van der Velde verloren heeft.

Verder werd vandaag ook duidelijk dat de Canadese middenvelder Philip Lensky, de broer van Feyenoorder Jacob, wegens heimwee niet meer verder wil in Maassluis. Een gevoelige klap voor de club die als degradatiekandidaat wordt gezien.