Lammers: "Intriges horen bij Formule 1"

Sjors (Sj0rSz)
Jan Lammers heeft het vermoeden dat de spionagezaak tussen Scuderia Ferrari en McLaren Mercedes met een sisser af zal lopen. De twee teams moeten donderdag bij de World Motor Sport Council een verklaring afleggen. Volgens de manager van A1GP-team Nederland horen deze intriges bij de sport.

Ferrari is van mening dat technische data van hun bolide bij McLaren terecht is gekomen. Om meer bewijzen te verzamelen heeft de FIA de coureurs om hulp gevraagd. Mochten ze informatie bij zich dragen die belastend is voor het andere team, dan zullen ze zelf buiten schot blijven. Als ze informatie achterhouden, dan is de verwachting dat er zware straffen zullen volgen.

"Ik denk dat het een beetje maatgevend is voor de sterkte van de competitie, dat ze elkaar de loef proberen af te steken," liet Lammers in een verklaring weten. "De competitie is echt heel stevig. Om elkaar te betichten van spionage gaat heel ver, maar als het zo is, gaat het ook heel ver."

Lammers, die komend seizoen voor de derde keer aan het roer van het A1GP-team van Nederland staat, besloot met de woorden: "Ik denk dat het een gezond conflict is. Het verhaal is fantastisch of het nou waar is of niet."