Spyker F1 hoopt op meer

vw_caddy
Spyker F1 reed vandaag de eerste race met de nieuwe B-spec-auto. Tijdens de Grand Prix van Italië waren Adrian Sutil en Sakon Yamamoto redelijk competitief, maar uiteindelijk finishten beide rijders als respectievelijk negentiende en twintigste, op een ronde van winnaar Fernando Alonso.

Sutil en Yamamoto lagen op een gegeven moment op een zeventiende en achttiende plaats, maar moesten die posities weer inleveren door de pitstops. "Het was vandaag niet echt goed, maar we zijn tenminste gefinisht met de nieuwe auto", verklaarde Sutil na afloop van de race. "De balans van de auto was niet goed en tijdens de safety-carsituatie was het lastig om temperatuur in de banden te houden. Tijdens de tweede stint had ik ook nog last van wat onderstuur. Niet echt een goed resultaat, maar we zullen beter zijn in België."

Hoofd-engineer Mike Gascoyne was na afloop wel tevreden. "Het was een degelijke race, waarin onze racesnelheid veel beter was dan de snelheid tijdens de kwalificatie. We hadden gekozen voor een twee-stopsstrategie, maar het is altijd lastig om de gekozen strategie goed tot een einde te laten komen. Het is goed voor het team dat de twee nieuwe auto's zijn gefinisht. Ik ben er zeker van dat wij tijdens de komende races zullen groeien met de nieuwe B-spec-auto."