Van Nistelrooy: "Doelpunt geen bevrijding"

Sjors (Sj0rSz)
Het heeft vijftien maanden geduurd, maar Ruud van Nistelrooy wist gisteravond, tijdens het EK-kwalificatieduel tegen Bulgarije, eindelijk weer voor Oranje te scoren. De laatste keer dat dit gebeurde was tijdens de WK-wedstrijd tegen Ivoorkust (2-1).

Na bijna een uur spelen vond Van Nistelrooy een gaatje in de verdediging van de Bulgaren. Hier maakte hij dankbaar gebruik van en werkte de bal met een droog schot achter keeper Ivankov. Toch was de aanvaller na afloop niet op blijdschap te bespeuren. "Of die goal voelde als een bevrijding? Nee, helemaal niet", liet hij in een eerste reactie weten.

Van Nistelrooy vervolgde: "Kijk, natuurlijk is het lekker om te scoren. Daar word je als spits toch op afgerekend. Maar voor mij was het belangrijkste dat ik gewoon lekker gespeeld heb. Ik deed mijn werk en de wisselwerking met de andere aanvallers verliep goed. Ik werd op een nuttige manier aangespeeld en bovendien waren de mensen om me heen telkens goed aanspeelbaar. Daar hebben we de hele week op getraind dus het is prettig dat zoiets tijdens een wedstrijd ook goed loopt. Dat ik dan scoor is een pluspunt, meer ook niet."

"Ik denk gewoon dat dit voor iedereen een prima avond was", ging de aanvaller van het Nederlands Elftal verder. "We hadden voor de wedstrijd al een goed gevoel, omdat we de hele week prima gewerkt hadden. Maar als we dan op deze manier winnen, is dat voor iedereen hartstikke prettig. Het begin van de wedstrijd ging nog wat moeizaam, maar na een minuutje of 25 kwamen we helemaal los. Die 1-0 van Wesley Sneijder was, wat dat betreft, een heerlijke opsteker. Daarvoor hadden we immers weinig weten te creëren. Of we al bijna zeker zijn van het EK? Nou, nee. We moeten eerst woensdag een volgende stap zetten. Daarna zien we wel weer verder."