Duitsland derde op WK-17

Maikel (WeebI)
Duitsland heeft de derde plaats op het wereldkampioenschap voor spelers onder de zeventien jaar behaald. In het duel om de derde plaats werd Ghana op de valreep aan de kant geschoven: 1-2.

Ghana, dat twee belangrijke schakels miste met de geschorsten Sadick Adams en Eric Opoku, liep vanaf de start achter de feiten aan. Na enkele overtredingen lag de bal zo'n twintig meter van de goal. De aanvoerder van de Duitsers, Toni Kroos, maakte dit toernooi al vier treffers. Hij stapte naar voren, en knalde via de binnenkant van de paal de 0-1 achter Joseph Addo. Tegen het einde van het eerste bedrijf hadden de Europeanen meerdere kansen op de tweede goal, maar de Afrikanen hielden stand.

In de tweede helft kwam Ghana toch, zij het onverdiend, langszij. Abeiku Quansah kreeg teveel ruimte van de Duitse defensie, en zag zijn voorzet binnengekopt worden door Ransford Osei. Duitsland bleef aanzetten maar zag kans na kans gestopt worden door Addo. Tot de blessuretijd althans. Toen glipte Kroos langs de verdediging en legde netjes af naar invaller Alexander Esswein. De spits ontving vervolgens nog zijn tweede gele kaart, maar dat kon niet meer voorkomen dat Duitsland de derde plaats zou behalen.

De finale wordt om 19.00 uur (12.00 uur Nederlandse tijd) gespeeld, en zal gaan tussen regerend Europees kampioen Spanje en het Afrikaanse Nigeria.