Toptrainers steunen nieuwe CL-opzet

Olga (Nuongirl)
De trainers Arsène Wenger, José Mourinho, Ottmar Hitzfeld, Juande Ramos en Roberto Mancini steunen het voorstel van een vernieuwde opzet van de Champions League dat UEFA-voorzitter Michel Platini heeft voorgesteld. Dat is gebleken tijdens een door de Europese voetbalbond georganiseerd forum met topcoaches.

Vanaf het seizoen 2009/2010 wil de Fransman een apart kwalificatietoernooi voor bekerwinnaars lanceren. De bekerwinnaars van de drie grootmachten (eerste drie landen op de coëfficiëntenlijst) strijden daarin met dertien andere bekerwinnaars om vier tickets. De nummers vier van Engeland, Italië en Spanje verliezen daarmee hun recht op een plaats in de voorronde van de Champions League. In plaats van de eerste twee, kwalificeren zich dan de eerste drie uit die drie landen zich rechtstreeks voor de groepsfase.

"Tijdens de discussies plaatste niemand negatieve kanttekeningen bij de voorgestelde veranderingen," aldus woordvoerder William Gaillard. "Het was allemaal heel positief. Vooral Mourinho en Wenger staan achter het plan."

In november zal de UEFA over de plannen van Platini beslissen.