Ooijer blij met terugkeer in Oranje

Sjors (Sj0rSz)
André Ooijer is weer terug bij het Nederlands Elftal. Na meer dan een jaar afwezigheid, vanwege een beenbreuk, is de verdediger weer terug gekeerd in het keurkorps van bondscoach Marco van Basten. Vandaar werkte de speler van Blackburn Rovers de eerste training af.

Het Nederlands Elftal bereidt zich in Noordwijk voor op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Albanië. De kans is groot dat Ooijer komende zaterdag, tijdens het treffen met de Bulgaren, in de basis zal beginnen. "Moet ik zaterdag Dimitar Berbatov het scoren beletten? Ik weet het niet, maar ik ben er wel helemaal klaar voor. Ik heb er zin in."

Ooijer mag zich al een tijdje een vaste waarde binnen Oranje noemen. Tijdens het wereldkampioenschap van vorig jaar zomer was hij na Robin van Persie de beste veldspeler van Van Basten. Bovendien miste de verdediger geen enkele minuut tijdens het WK in Duitsland. "En dan is het niet leuk dat je ruim een half jaar moet toekijken."

"Ik heb natuurlijk wel alle wedstrijden gevolgd. Ik denk dat we een steeds betere ploeg krijgen. Een ploeg met veel goede en mooie voetballers. Al maakt het mij niet uit hoe we van Bulgarije en Albanië winnen. Als we maar winnen. Dat is nu het belangrijkste."