Schuster: "Ballack was te duur"

Maikel (WeebI)
Bernd Schuster heeft uitleg gegeven over het feit dat Michael Ballack niet naar Real Madrid kwam. De coach van De Koninklijke wilde zijn landgenoot graag naar de Spaanse hoofdstad halen.

Nadat de Duitse oefenmeester afgelopen zomer werd aangesteld wilde hij naast Arjen Robben ook Ballack graag kopen. Uiteindelijk kreeg Real Madrid het enkel voor elkaar om de Nederlander te contracteren, voor een bedrag tussen de 30 en 36 miljoen euro. Ballack kwam niet, en dat was vanwege het exorbitante bedrag dat niet alleen Ballack, maar ook zijn zaakwaarnemer verdienen. Michael Becker, de vertegenwoordiger van Ballack, zou bij een transfer een gigantisch geldbedrag hebben ontvangen.

"Het probleem is dat zijn zaakwaarnemer net zoveel krijgt als sommige spelers: een miljoen pond", vertelt Schuster. "Dat en feit dat Ballack ongehoord veel verdient betekende dat hem contracteren onmogelijk bleek." Aangezien Ballack Bayern München transfervrij verliet voor Engeland, kon Chelsea het geld dat het bespaarde aan een transfersom gebruiken om Ballacks salaris te spekken.

Over enkele verhuren van jeugdige Real-spelers, had de Duitser ook wat te melden. Rubén De la Red en Esteban Granero gingen naar Getafe, terwijl Adrián González en Javi García voor respectievelijk Celta de Vigo en Osasuna gaan spelen. "Ik had ze graag een kans gegeven, maar met 25 spelers in het team, was het gewoon beter om ze te laten vertrekken", bekent hij. "Maar we doen dit niet om hun kansen de kop in te drukken. Het zou makkelijk zijn om ze te behouden, maar wat bereik je ermee als deze jongens een seizoen op de tribune vertoeven?"