Heerenveen ziet af van stappen tegen Alves

Gerard (RedFever007)
SC Heerenveen zal voorlopig geen stappen ondernemen tegen Afonso Alves. Heerenveen en Alves liggen al enige tijd overhoop met elkaar nadat de Braziliaan niet op kwam dagen op trainingen en wedstrijddagen om zodoende een transfer af te dwingen.

De Friese club deed bij de FIFA navraag welke het stappen het tegen de speler kan nemen. Alves zal deze week naar de Verenigde Staten vertrekken om zich bij de Braziliaanse selectie te voegen. Brazilië speelt zondag tegen de VS en woensdag tegen Mexico. Heerenveen wil het Alves verbieden om uit te komen voor zijn thuisland. Dat bleek echter niet zo makkelijk te gaan. ”We weten nu in ieder geval dat het bijna onmogelijk is een speler te verbieden uit te komen voor zijn land”, aldus de directeur van de Friese club Yme Kuipers.

De Braziliaan wil graag weg bij de Friese club en er was ook interesse van andere clubs om hem over te nemen. De vraagprijs lag met 20 miljoen euro te hoog voor de meeste gegadigden waardoor Alves niet vertrok. Alves was hierover zo verbolgen dat hij te laat terugkeerde van zijn vakantie en naderhand niet verscheen op trainingen. Ook tijdens wedstrijden was de spits niet aanwezig. Afgelopen maandag mocht de Braziliaan de Gouden Schoen in ontvangst nemen maar ook daar was de aanvaller niet aanwezig.