Phanos eist ontslag RvC FC Utrecht

Gerard (RedFever007)
De hoofdsponsor van FC Utrecht heeft geëist dat de Raad van Commissarissen per direct moet opstappen. Op een speciaal belegde persconferentie heeft Phanos dit meegedeeld. De sponsor reageert hiermee op het ontslag van directievoorzitter Jan Willem van Dop.

Volgens de Raad van Commissarissen zou Van Dop zich schuldig hebben gemaakt aan financieel wanbeleid, iets dat door Phanos wordt tegengesproken. Op de persconferentie in Houten waren ook enkele spelers van FC Utrecht aanwezig. Ook hoofdtrainer Willem van Hanegem was van de partij. De spelersgroep en de trainer hebben een petitie ingediend waarin de terugkeer van Van Dop wordt geëist.

Phanos zal wel de financiële verplichtingen die het hoofdsponsorschap met zich meebrengt nakomen. Hieraan is het formeel verplicht. De geldschieter gaf wel aan dat eventuele investeringen zullen worden opgeschort. Inmiddels heeft Van Dop een kort geding aangespannen. De op non-actief gezette voorzitter wil op deze manier weer terugkeren bij de club. Het kort geding dient aanstaande donderdagochtend voor de Rechtbank van Utrecht.

De RvC is door de uitspraken van Phanos nog verder onder druk komen te staan. Eerder liet de Raad van Advies al blijken geen vertrouwen te hebben in de Raad van Commissarissen en eiste ook het opstappen van de raad. De Raad van Advies wordt vertegenwoordigd door onder andere supporters en businessclubleden. De RvC is het hoogste orgaan binnen FC Utrecht.