Torres wil topscorer worden

Maikel (WeebI)
Fernando Torres heeft zijn zinnen gezet op de Engelse gouden schoen. De Spaanse spits van Liverpool wil Didier Drogba verslaan in de strijd om de topschutterstitel.

Vorig seizoen was Drogba met twintig treffers de vaakst scorende spits van de Premier League. De aanvaller van Chelsea ontving daarop de prestigeuze award. Torres is er echter van overtuigd dat de Ivoriaan dit seizoen meer tegenstand krijgt. De Spanjaard had met twee doelpunten een aandeel in de 6-0 overwinning die Liverpool afgelopen weekend boekte op Derby County. Het totaal van de spits van ¤36 miljoen komt daarmee op drie goals in vier duels.

"Ik ben tevreden", zegt Torres. "Maar ik waarschuw de fans alvast; ze hebben nog maar 60% van de echte Torres gezien. Het zal niet makkelijk worden om topscorer te worden, maar in de eerste weken heb ik laten zien dat ook Drogba het niet gemakkelijk gaat krijgen om succes te herhalen. Afgelopen zaterdag realiseerde ik me hoe het is om een held te zijn op Anfield. Ik ben niet geobsedeerd door de strijd voor de topschutterstitel. Op het moment ben ik nog een 'nobody' in de Premier League. De uitdaging voor mij is om prijzen te pakken met Liverpool, en om de beste spits te worden die ooit op Anfield rondliep. Ik weet dat dit moeilijk wordt, maar ik ben voorbereid."