[Upd] T-Mobile haalt Bernucci uit Vuelta

Olga (Nuongirl)
T-Mobile heeft Lorenzo Bernucci vandaag uit de Ronde van Spanje genomen. De Italiaan testte op 15 augustus bij de Ronde van Duitsland positief op het gebruik van sibutramine, dat het hongergevoel onderdrukt.

Bernucci heeft gezegd dat hij sibutramine al vier jaar gebruikt en niet wist dat het WADA het middel vorig jaar op de verboden lijst heeft gezet. Mocht het bewezen worden dat de Italiaan het middel niet innam voor het verbeteren van zijn sportprestaties, dan kan hij er met een waarschuwing vanaf komen. "Lorenzo heeft de gedragscode van het team geschonden. Het is onacceptabel dat renners zonder toestemming van de dokter medicijnen innemen", aldus de teammanager van T-Mobile, Bob Stapleton.

Vorige maand werd nog bekend dat T-Mobile door zou gaan als sponsor in het wielrennen. Door de vele dopinggevallen die aan het licht kwamen, waaronder die van Patrik Sinkewitz tijdens de Tour de France, was het bedrijf gaan twijfelen. Wel behield het bedrijf het recht om met onmiddellijke ingang op te stappen bij een volgend dopinggeval.

Update @ 13:38

Bernucci is inmiddels door T-Mobile ontslagen.