Kanouté haalt uit naar Jol

Maikel (WeebI)
Frédéric Kanouté begrijpt de geruchten rondom Tottenham Hotspur-coach Martin Jol helemaal. De oud-speler van de Engelse club vond de trainingen van de Nederlander maar 'saai'.

Sinds vorig seizoen speelt Kanouté bij Sevilla, waar hij naast het winnen van de UEFA Cup en Copa Del Rey maar net naast de topscorerstitel greep. De 30-jarige spits denkt dat trainer Juande Ramos de reden van zijn sterke optreden is. Onlangs werd Ramos nog getipt als de nieuwe manager van de Spurs, maar de Spanjaard sloeg naar eigen zeggen een astronomisch salaris af om bij Sevilla te blijven. Jol doet het op het moment niet goed in Engeland. Zijn Spurs pakte slechts vier punten uit de eerste vijf duels.

"Ramos en Jol zijn twee serieuze coaches, maar de Spanjaard werkt closer met de spelers", aldus de Malinees tegenover News of the World. "Je kunt bij Ramos terecht met problemen, maar Jol is een ander verhaal. Ik heb vaak trainingen meegemaakt waar Jol schreeuwde, en volgens mij doet hij dat slechts om te laten zien dat hij de baas is. Ik heb liever een coach als Ramos. Zijn oefensessies zijn vermakelijk, terwijl ik tijdens mijn tijd met Jol vaak verveeld was."


Kanouté (r) spelend tegen de Spurs in de vorige editie van de UEFA Cup.