Sevilla bereikt Champions League

Maikel (WeebI)
Sevilla heeft zich vanavond weten te plaatsen voor de Champions League. Dit alles ging ten koste van het Griekse AEK. De wedstrijd was uitgesteld vanwege het tragische overlijden van Antonio Puerta.

Sevilla kon in Griekenland een 2-0 voorsprong die het in Spanje had behaald verdedigen. In plaats van verdedigen viel het aan, en stond het met rust reeds 0-3 voor. Luis Fabiano verzilverde na een half uur een strafschop, terwijl de Malinese aankoop Seydou Keita vlak voor rust de score verdubbelde. In blessuretijd van de eerste helft zorgde Fabiano met zijn tweede dat de club uit Athene zich bij de thee al kon voorbereiden op UEFA Cup-voetbal.

Na rust nam Sevilla gas terug, al duurde het alsnog niet lang voordat de Russische spits Aleksandr Kerzhakov al voor de vierde Spaanse treffer had gezorgd. AEK mocht wat meer, en kreeg ook een penalty. Deze werd door de Grieken echter niet verzilverd. De eretreffer werd wel gemaakt. Tien minuten voor tijd was Rivaldo de maker van de enige Atheense goal. Door de winst is Sevilla nu zeker van CL-voetbal. In Groep H treft het Arsenal, Steaua en Slavia. AEK is veroordeeld tot UEFA Cup, waar het in de eerste ronde Red Bull Salzburg treft.