Putdeksel verstoort 2e vrije training

Remy (RemyRR)
De tweede vrije training die vanmiddag in Istanbul verreden werd, heeft bijna een half uur stilgelegen vanwege een losgeraakte putdeksel van een afvoerputje aan het einde van bocht 10.

22 minuten na de start van de tweede vrije training ontstond er een gevaarlijke situatie. Giancarlo Fisichella reed over het deksel heen, waarna het voorwerp losraakte. Honda-coureur Rubens Barrichello kon enkele ogenblikken later het voorwerp niet ontwijken. De auto van de Braziliaan leek, op een klapband na, niet veel schade op te hebben gelopen. Na afloop meldde de coureur echter: "Na de aanrijding met de putdeksel leek in eerste instantie alles in orde te zijn. Na het vervangen van het wiel bleek echter dat de auto totaal niet goed meer aanvoelde. Ik hoop dat we het probleem op kunnen lossen en weer terug kunnen gaan naar hoe de auto aanvoelde voor de crash."

De rode vlag werd gezwaaid, waarna de marshalls de gevaarlijke situatie konden verhelpen. In totaal gold er bijna een half uur Code Rood. De klok bleef echter doortikken, waardoor de coureurs in plaats van anderhalf uur slechts een uur de tijd hadden om hun wagens af te stellen voor de Grand Prix van Turkije die dit weekend wordt verreden.