Amateur wordt international

Michel (methodmich)
Zaterdaghoofdklasser Bennekom heeft, tot verbazing van menigeen, sinds gisteren een international in de selectie. Verdediger Mamoudou Kaba werd namelijk door Guinee opgeroepen voor de oefeninterland tegen Tunesië.

De 26-jarige Kaba maakte deel uit van een selectie van 36 voetballers. De oproep voor de lange verdediger verbaasde ook bestuurslid Wim IJkhout: "Aanvankelijk wilden we het niet geloven. Maar we hebben een fax ontvangen met daarop alle spelers. Ze komen van Toulon, VfL Wolfsburg en Celtic. Nummer 18 is Kaba, Mamoudou. Speler van VV Bennekom. Hij is ook op het vliegtuig gestapt naar Tunis. Met een door de voetbalbond van Guinee betaald ticket. Het is werkelijk verrassend."

Tot een debuut voor Kaba kwam het nog niet, want hij kwam niet in de actie in het duel dat in 1-1 eindigde. Guinee speelde het oefenduel als voorbereiding op het verdere verloop van de kwalificatie voor de African Nations Cup, waar het zich voor hoopt te plaatsen. Op 8 september speelt Guinee tegen Kaapverdië. Mocht Kaba dan weer opgeroepen worden, mist hij het thuisduel van Bennekom tegen AFC Ajax.