Uitslagen EK 2008 kwalificatieduels 22/8

Gerard (RedFever007)
Er werden gisteravond zes EK 2008 kwalificatieduels gespeeld. In Groep A werden drie duels gespeeld, in de Groepen D, E en F slechts één duel. Het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk begint over 289 dagen.

Groep A
In Groep A werden drie duels gespeeld. Finland kreeg Kazachstan op bezoek en wist in eigen huis te winnen. Voor aanvang stond Finland samen met Servië en Portugal tweede, achter Polen. De Finnen wonnen met 2-1, het winnende doelpunt kwam van de voet van Tainio. Het tweede duel in de poule ging tussen België en Servië. In een doelpuntrijk duel waren onze zuiderburen met 3-2 te sterk. De Belgen kwamen al snel op voorsprong via Moussa Dembélé. Nog voor rust verdubbelde Mirallas de score.

Na rust kwamen de bezoekers terug tot 2-1, Dembélé zorgde niet veel later voor de 3-1. In de blessuretijd werd de eindstand nog bepaald op 3-2. Het laatste duel in Groep A eindigde in een gelijkspel. Armenië en Portugal kwamen niet verder dan 1-1. Christiano Ronaldo scoorde voor de Portugezen.

Groep D
In Groep D werd één wedstrijd gespeeld. Het kleine San Marino nam het op tegen Cyprus, ook geen groot voetballand. Het duel eindigde in een 0-1 overwinning voor Cyprus. Door de overwinning van de bezoekers blijft San Marino troosteloos onderaan staan in Groep D. Het heeft in zeven duels nog geen enkel puntje behaald. Cyprus is de voorlaatste met zeven punten uit evenveel duels. Lijstaanvoerder blijft Duitsland met negentien punten uit zeven wedstrijden.

Groep E
Ook in Groep E slechts één duel, Estland – Andorra eindigde in 2-1. Kroatië blijft de ranglijst aanvoeren met zeventien uit zeven. Een plekje lager staat Israel dat ook zeventien punten bij elkaar voetbalde maar één wedstrijd meer speelde.

Groep F
De laatste wedstrijd werd gespeeld in Groep F. Noord Ierland en Liechtenstein stonden in Belfast tegenover elkaar. Noord Ierland won met 3-1 en steeg door de overwinning naar de tweede plek achter Zweden (7 – 18) De Noord Ieren hebben uit evenveel duels zestien punten. Spanje volgt op de derde stek met vijftien punten.