[Upd] 'Luque weer wel naar Ajax'

JJdJ1984
Ajax lijkt de strijd om Albert Luque te winnen. Technisch directeur Martin van Geel en algemeen directeur Maarten Fontein zijn naar Newcastle vertrokken om te onderhandelen met Luque.

Donderdagochtend om half tien vertrokken Van Geel en Fontein op Schiphol. Ze zullen na hun landing gaan onderhandelen met de zaakwaarnemer van Luque, Arroyo Garcia. Dat Fontein en Van Geel samen deze reis maken kan er op duiden dat de onderhandelingen in een vergevorderd stadium zijn.

Naas Ajax waren ook Sevilla, Feyenoord en PSV in de race voor de diensten van de Spanjaard. De zeventienvoudig international staat nog tot 2010 onder contract bij Newcastle. Bij The Magpies kwam hij in de laatste twee seizoenen tot 21 competitieduels en één doelpunt.

Update @ 16:58

Het begint er op te lijken dat Ajax raak heeft geschoten. De Spaanse krant Marca meldt op zijn website dat Luque rond is met Ajax.

Update @ 20:01

Volgens de website van SkySports gaat Luque niet naar Ajax maar naar Sevilla. "Sevilla is een fantastische stad en Betis heeft geweldige supporters. Ze zijn ook bezig om een sterk team te formeren", aldus Luque.

Update @ 20:32

Tegenover Radio Sevilla heeft Luque laten weten toch naar Ajax te gaan. Dat meldt de regionale versie in Sevilla van de Spaanse krant ABC. "Ik ben Betis dankbaar voor de interesse, maar ik ga toch naar Ajax", aldus Luque. Volgens het bericht kon Betis niet verder gaan dan een salaris van 1,5 miljoen terwijl Ajax 2,2 miljoen euro zou hebben geboden. Het wachten is op een officiële mededeling van betrokken partijen.