"Veiligheidssituatie Zuid-Afrika onder controle"

Olga (Nuongirl)
De chef van het organisatiecomité van het wereldkampioenschap voetbal in 2010, Danny Jordan, heeft gezegd dat voetballers en fans zich geen zorgen hoeven te maken over de stijgende criminaliteitscijfers in Zuid-Afrika.

Tijdens een bezoek aan de ambassade van Zuid-Afrika in Londen verzekerde Jordan dat de veiligheidssituatie onder controle is. "Er zijn nog nooit supporters of sporters beroofd, gedood of gewond geraakt in Zuid-Afrika rondom sportevenementen. Het aantal toeristen in Zuid-Afrika stijgt jaarlijks met elf procent, mensen willen naar ons land komen. Een maand geleden was Tottenham Hotspur in Zuid-Afrika, ze hadden over hun veiligheid niets te klagen. Hetzelfde geldt voor het Engelse rugbyteam en andere grote ploegen in het laatste decennium,” aldus Jordan.

De hoge criminaliteitscijfers komen volgens Jordan door de gestegen werkloosheid en een gebrek aan scholing. “Maar aan onze mogelijkheden om onze gasten te beschermen gedurende sportevenementen hoeft niet te worden getwijfeld.”