Koevermans is het zat

Olga (Nuongirl)
Danny Koevermans is het zat. In de nieuwste editie van Voetbal International reageert de 28-jarige aanvaller van AZ op de uithaal die coach Louis van Gaal afgelopen zaterdag naar hem deed.

"Ik vind dat ik te kakken ben gezet. Het kan niet zo zijn dat de club en trainer mij voor de keuze stellen te gaan of te blijven, en me vervolgens niet laten gaan," aldus Koevermans.

Na de 4-0 overwinning afgelopen zaterdag op VVV, hekelde Van Gaal het gedrag van Koevermans. "Hij mag blij zijn dat hij op de bank zit, want zo hard en goed traint hij niet," zei de trainer van de Alkmaarders.

Koevermans, die nog een contract heeft tot medio 2010, mag niet voor minder dan zes miljoen euro weg uit Alkmaar. Hij verwacht echter niet dat hij binnenkort nog op het veld staat. "Dadelijk krijg ik weer gedonder met wat ik nu zeg, zit ik tegen Vitesse op de tribune. (...) Het lijkt wel alsof er twee Koevermansen zijn. Als er belangstelling is, ben ik topscorer van Nederland en binnen de club zelf ben ik 'maar de vierde spits'. Dat klopt toch niet?"