Sneijder: "Alles gaat sneller en beter bij Real"

Olga (Nuongirl)
De afgelopen anderhalve week was Wesley Sneijder achtereenvolgens in Utrecht, Madrid, Cadiz, Madrid, Utrecht en Noordwijk. De nieuweling van Real Madrid arriveerde gisteren in Genève voor de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Zwitserland. "Het was een hectisch weekje, maar wel leuk."

Sneijder beseft nog steeds niet wat hem allemaal is overkomen. "Na lang wikken en wegen was ik er zo'n maand geleden helemaal uit. Valencia is een heel mooie club en ik wist dat ze veel meer dan 16 miljoen euro voor mij wilden betalen. Dat zie je nu ook, want ze hebben het bod op Rafael van der Vaart toch ook al flink verhoogd. Ik wilde echter naar de absolute top. Ik wilde naar Barcelona of naar Real Madrid. Alleen daarom heb ik bekendgemaakt dat ik niet naar Valencia zou vertrekken," aldus Sneijder. "Ik wilde me het komende seizoen met Ajax alsnog bij Real of Barcelona in de kijker spelen. Ik had al tien kaarten voor alle duels van Ajax in de Champions League besteld. Die bestelling heb ik overigens niet ingetrokken. Want indien mogelijk wil ik nog steeds duels van Ajax bezoeken. Ook als ze in de UEFA Cup spelen. Ajax is en blijft mijn club."

Sneijder zei dat hij het aanbod van Real Madrid niet kon weigeren. "En dat bod kwam. Achteraf gezien kan ik nu alleen maar zeggen dat ik heel blij ben dat ik komend seizoen bij Real Madrid speel. Ik kan me daar tot een nog veel betere speler ontwikkelen. Alles gaat daar sneller en beter. We oefenden vorige week tegen tweedeklasser Cadiz. Die ploeg zou in de Eredivisie bij de bovenste vijf spelen. Ajax wint afgelopen zondag met 8-1 van De Graafschap. Snap je wat ik bedoel?," aldus de middenvelder.