Williams: "Rosberg topcoureur"

Sander (sanger)
Nico Rosberg heeft alles in zich om een topcoureur te worden. Dat is de mening van Frank Williams. De reden dat de jonge Duitser zijn ware potentieel nog heeft kunnen tentoonstellen komt puur doordat hij niet beschikt over een topauto, aldus de Engelsman.

"Over Lewis Hamilton wordt veel gepraat en dat is ook terecht. Lewis is een fenomeen. Het is opmerkelijk wat hij in een korte tijd heeft bereikt," aldus de invalide teambaas van Williams. "Het probleem van Nico is dat hij in een auto rijdt die gemiddeld tot goed is. Als we zijn ware potentie willen zien, heeft hij een winnende auto nodig, wat gewoon voor iedereen geldt."

De teambaas vervolgt: "Voor elke coureur, dus ook voor Nico, geldt dat zijn resultaten gekleurd zijn. Of ze nou slecht of goed zijn, dat maakt geen verschil. Zijn auto en zijn materiaal zorgen daarvoor. Vorig jaar hadden we een auto waarmee we in het achterveld zaten en nu zitten we in het middenveld, achter de top-drie teams. Ons doel is om in die top-drie te komen. Het is niet onmogelijk, maar wel heel erg moeilijk. Dan zal Nico misschien geen superster worden, maar wel een topper. Dat zou hij al zijn geweest als hij bij McLaren of Ferrari had gereden."