Beckham maakt eerste goal

Maikel (WeebI)
David Beckham heeft bij zijn debuut in de basis van LA Galaxy direct van zich laten spreken. In de halve finale van de SuperLiga zette hij zijn club op voorsprong tegen landgenoot DC United.

Beckham kampte lang met een blessure, hetgeen zijn debuut in de MLS uitstelde. Hij viel wel enkele keren een paar minuten in, maar daar bleef het bij. De in de zomer naar de VS verkaste Engelsman maakte gisteren dan eindelijk zijn debuut in de basis van de club uit Los Angeles. Bij een vrije trap stapte hij naar voren, en ramde hem langs de doelman.

Vlak na rust maakte Landon Donovan er, op aangeven van Becks, 0-2 van, waardoor LA Galaxy nu naar de finale van de SuperLiga gaat. Daarin treft het het Mexicaanse CF Pachuca, dat op strafschoppen te sterk was voor Houston Dynamo. De SuperLiga is een Noord-Amerikaans toernooi waar clubs uit Mexico en de VS aan meedoen. De clubs werden dit jaar nog uitgenodigd, maar volgend seizoen wordt het een soort van Champions League, waarbij de top 4 van zowel Mexico als de VS deelnemen aan het toernooi.