Drenthe en Sneijder verliezen eerste duel

Maikel (WeebI)
Royston Drenthe en Wesley Sneijder zijn er niet in geslaagd hun debuut bij Real Madrid winnend af te sluiten. In een oefenwedstrijd tegen Real Betis Balompié verloor de Koninklijke in extremis.

Real, met Drenthe, Sneijder en Van Nistelrooij in de basiself, trad aan tegen Betis in het kader van de Trofeo Ramón de Carranza, een jaarlijks terugkerend oefentoernooi in Cádiz. Door het verlies treft Real in de strijd om de derde plaats gastclub Cádiz CF, dat eergisteren op strafschoppen onderuit ging tegen Real Zaragoza.

Ook de wedstrijd tussen Los Merengues en Los Verdiblancos leek lange tijd op strafschoppen af te gaan. Er werd negentig minuten lang niet gescoord, en doelman Iker Casillas werd naar de kant gehaald, met het oog op de penalty's. Reden was penaltykiller Jerzy Dudek, die tweede doelman is bij Real. Een dikke drie minuten in blessuretijd schoot echter de Argentijn Juan Pablo Caffa de bal vanuit een vrije trap achter de Pool. Sneijder werd vervangen door Guti, terwijl de van een blessure herstelde Van Nistelrooij plaats moest maken voor Javier Saviola. Drenthe speelde het gehele duel.