Mol wil onafhankelijk F1 team

John (Spooky4u)
Michiel Mol wil van Spyker F1 een onafhankelijk team maken. Om die reden is Mol opgestapt als topman van Spyker Cars, dat sinds de komst van het Formule 1 team in geldzorgen is geraakt.

Mol is druk op zoek naar investeerders die samen met hem Spyker F1 willen kopen. Eén partner lijkt een zekerheid. Jan Mol, de vader van Michiel, investeerde vorige week nog twee miljoen euro in Spyker Cars en heeft reeds een groot deel van de aandelen van Spyker F1 in handen. Beide Mollen willen een F1-team dat onafhankelijk en dus niet beursgenoteerd staat. Dat de familie Mol niet zomaar het team kan kopen, blijkt uit het feit dat er meerdere geïnteresseerden zijn in het jongste team van de paddock.

Momenteel onderzoekt Spyker Cars wat de beste mogelijkheden zijn om uit de geldzorgen te komen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Spyker Cars het team van de hand doen, omdat het bedrijf sinds de start van het F1-project in een neerwaarste spiraal is terecht gekomen. Diverse leveranciers konden niet betaald worden, met als resultaat dat de sportauto's niet op tijd aan de klant geleverd konden worden. Ook op de beurs ging het niet beter, de aandelen kelderen maar liefts 80%. Met de verkoop van het Formule 1-team zou Spyker Cars de schulden kunnen aflossen en de vrijwel lege kas weer kunnen vullen.