Spaanse wielerbond steunt Valverde

Olga (Nuongirl)
De Spaanse wielerbond RFEC gaat niet in op de wens van de organisatie van het WK op de weg om Alejandro Valverde thuis te laten.

Susanne Eisenmann, de president van de WK-organisatie, zei eerder deze week dat ze de Spanjaard liever niet aan de start ziet verschijnen omdat hij in verband wordt gebracht met doping. RFEC gaat een brief sturen naar Eisenmann om opheldering te vragen in de kwestie. "Als de keuzeheer Francisco Antequere de aanwezigheid van Valverde op het WK nodig acht, dan zal hij deel uitmaken van de nationale selectie", aldus een verklaring van de Spaanse voetbalbond. De exacte inhoud van de brief wordt pas bekend als die verstuurd is, wat binnen een paar dagen zal gebeuren.

Naast Valverde wil Eisenmann ook Erik Zabel weren van het WK. Ze weet alleen nog niet of dat juridisch ook haalbaar is, omdat de wielrenners nooit gestraft zijn voor het gebruik van stimulerende middelen. Valverde wordt in verband gebracht met de zaak-Fuentes terwijl Zabel een aantal maanden geleden bekend maakte dat hij eenmalig epo gebruikt had, maar dit deed hij op een moment dat de zaak al verjaard was.