Keane haalt uit naar spelers en spelersvrouwen

Olga (Nuongirl)
De trainer van Sunderland, Roy Keane, heeft niet veel op met zwakke persoonlijkheden. Keane heeft gezegd dat hij spelers hekelt die omwille van hun vrouw liever niet buiten Londen willen voetballen.

Volgens de Ier zouden zij niet aan het shopgedrag van hun echtgenotes willen tornen. "Hebzucht is altijd een onderdeel van de sport. Ik maak me zorgen dat steeds meer spelersvrouwen het voor het zeggen hebben. "Wat is jouw prioriteit? Je vrouw en haar winkelgewoonten, geld of jouw voetbal?", aldus Keane.

Als trainer van Sunderland ondervindt Keane de problemen dagelijks. Veel spelers zouden een overstap naar de in het noordoosten van Engeland gelegen club niet zien zitten vanwege hun partner. "Als iemand niet naar Sunderland wil komen, is het goed. Maar als iemand Sunderland afwijst vanwege zijn vrouw, is het een trieste zaak. Ik kan de namen van drie, vier grote spelers noemen van wie duidelijk is dat hun vrouw of vriendin de broek aan heeft. Die vrouwen houden zich bezig met fotoshoots en meer van dat soort werk. Deze zogenaamde sterren zijn mensen die we vereren. Nou, ze zijn gewoon zwak en zacht."

Afgelopen seizoen leidde Keane in zijn eerste jaar als manager Sunderland naar de Premier League.