'Zabel en Valverde niet welkom op WK'

Olga (Nuongirl)
Als het aan Susanne Eisenmann, de presidente van het organisatiecomité voor het WK wielrennen in Stuttgart, ligt, doen Erik Zabel en Alejandro Valverde niet mee aan het WK. Eisenmann heeft gezegd dat de deelname van beide renners niet zou stroken met "onze plannen om het wielrennen een nieuwe start te geven".

De reglementen van de Duitse wielrenbond zeggen dat renners die verdacht worden van of schuldig zijn aan dopinggebruik niet deelnemen aan grote kampioenschappen zoals WK's of Olympische Spelen. Zabel maakte een paar maanden geleden bekend dat hij in het verleden doping heeft gebruikt.

Eisenmann hoopt dat ook de Spanjaard Valverde niet naar Stuttgart komt. Valverde wordt verdacht van banden met de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. "Ik ben tegen zijn komst, maar juridisch gezien kan ik hem niet verbieden te starten", aldus Eisenmann tegen de Duitse krant Stuttgarter Nachrichten.

Volgens Eisenmann moet de Duitser Andreas Klöden, die voor Alexandre Vinokourovs voormalige ploeg Astana rijdt, wčl "het voordeel van het vermoeden van onschuld" krijgen.