Scheringa: "Structureel meedoen om de prijzen"

Olga (Nuongirl)
Op de presentatiedag van AZ heeft de voorzitter van de Alkmaarders, Dirk Scheringa, teruggeblikt op vorig seizoen en over de toekomst gesproken. Het streven is om stapje voor stapje beter te worden en de komende jaren structureel mee te doen om de prijzen.

"Het is onze ambitie om de beste ploeg van Nederland te worden. Maar onze doelstellingen voor komend seizoen presenteren we pas op 1 september, als de transfermarkt gesloten is. We hebben afgelopen seizoen op drie fronten meegestreden om de hoofdprijzen”, aldus Scheringa. “Wie had dat gedacht na de overstap van de Alkmaarder Hout naar dit nieuwe stadion? Dit stadion is enorm belangrijk geweest voor AZ. We bewaren dierbare herinneringen aan De Hout, maar deze nieuwe thuishaven biedt ons meer mogelijkheden."

Ook al is het DSB Stadion pas een jaar oud, er wordt al druk gewerkt naar uitbreiding. “We zijn nu druk met de tekeningen bezig om het stadion uit te breiden naar 40.000 plaatsen. Het is de bedoeling dat dat over drie jaar gerealiseerd kan gaan worden.”