Contador leest vrijdag verklaring voor

Gerard (RedFever007)
Alberto Contador gaat aanstaande vrijdag een verklaring afleggen voor de pers. Naar alle waarschijnlijkheid zal de winnaar van de Tour de France zijn betrokkenheid in de dopingzaak rondom de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes nogmaals ontkennen.

De 24-jarige Spanjaard maakte dit vandaag bekend. De persconferentie vindt plaats in Madrid en begint om 12.00 uur. Ploegleider Johan Bruyneel zal daarbij aanwezig zijn. Na afloop is er voor de pers geen mogelijkheid tot vragen stellen.

Al tijdens de Tour de France deden geruchten de ronde dat Alberto Contador betrokken was bij de omvangrijke dopingzaak rondom Fuentes. Nadat Contador met de Maillot Jaune in Parijs arriveerde en als winnaar van de Tour werd gehuldigd werd de winst van de jonge Spanjaard al “de grootste zwendel aller tijden” genoemd. De Duitse dopingexpert Dr. Werner Franke meldde toen dat hij in bezit was van een verslag van de huiszoeking bij Fuentes. Uit die papieren zou blijken dat Contador insuline, het astmamiddel Trigon en een middel om testosteron aan te maken toegediend heeft gekregen.