Evans neemt het op voor Contador

Olga (Nuongirl)
Cadel Evans heeft gezegd dat Alberto Contador moet worden beschouwd als een wielrenner die de Tour de France op een eerlijke manier heeft gewonnen.

Sinds zijn overwinning wordt de Spanjaard steeds meer in verband gebracht met de zaak-Fuentes. "Het feit alleen dat je de Tour de France hebt gewonnen betekent niet automatisch dat je hebt vals gespeeld", aldus de Australische nummer twee uit het eindklassement die verder zei dat iemand pas schuldig is als dat onomstotelijk is vastgesteld. "Dat is altijd mijn mening geweest. Er lijkt een beetje een schaduw te hangen over de zege van Contador en zijn reputatie. Als daar stevig bewijs voor is, dan ja. Maar tot nu toe is dat bewijs er niet. Ik beschouw hem daarom als onschuldig."

Vorige week beweerde de Duitse dopingexpert Werner Franke in het bezit te zijn van bewijsmateriaal dat aantoont dat Contador zich met doping heeft laten behandelen door de omstreden Madrileense sportarts Eufemiano Fuentes. Hij heeft het bewijs inmiddels overhandigd aan de Duitse justitie en afgelopen weekeinde aan het wereld antidopingagentschap WADA.