Höfer wint Red Bull X-Alps 2007

Maikel (WeebI)
Gisteravond wist Alex Höfer de 2007 editie van de Red Bull X-Alps te winnen. Het was de derde zege op rij voor de Zwitser. De Red Bull X-Alps is een wedstrijd die begint in Krippenstein, Oostenrijk en eindigt in Monaco. Hiervoor kruisen de deelnemers het gehele Alpen-gebied en mogen zich alleen voortbewegen door middel van de voeten of per paraglide.

De 30-jarige Zwitser kwam gisteren als eerste aan op de berg Mont Gros die vier kilometer van Monaco ligt. Als voormalig wereldkampioen paragliden had Höfer dertien dagen nodig om het parcours (850 km hemelsbreed) af te leggen. De nummer twee, de Roemeen Toma Coconea, is vanochtend op de berg aangekomen en zeker van zijn positie. De derde plaats gaat nog tussen de Zwitsers Urs Lötscher en Martin Müller, deze strijd zal nog losbarsten in de laatste kilometers van de wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd, die langs de Marmolada in de Dolomieten, de Eiger in Zwitersland en de Mont Blanc leidde, legden de Zwitser en de Roemeen respectievelijk 1485 km en 1343 km af en lagen de gemiddelde snelheden tussen de zes en vier kilometer per uur. Onze zuiderbuur Tom de Dorlodot was tot halverwege het parcours goed onderweg, maar moest ter hoogte van Davos opgeven met scheuren in de botten van zijn hand na een harde landing.