Punten elfde ronde

Wouter (ziggyziggyziggy)
Het was een rumoerig weekend in Hongarije. Wat dat betekent voor de punten, lees je hieronder.

Voor alle duidelijkheid: de straf van McLaren heeft geen invloed gehad op de F1manager. We gaan bij de manager altijd uit van de race-uitslag zoals die op maandagavond bekend is. We hebben onze puntenverdeling nooit gebaseerd op het wel of niet uitdelen van coureurs- of constructeurspunten door de FIA en zullen daar ook nu geen uitzondering op maken. Uiteraard is het terugzetten van Alonso op de grid wel bestraft met tien strafpunten, evenals bij Fisichella.

Deze ronde waren er maar liefst 42 rondewinnaars. Zij hebben allemaal 411 punten behaald. De volgende positie werd gedeeld door 75 deelnemers, die ieder 378 punten scoorden.

In het totaalklassement is MellowYellow, een van de rondewinnaars, naar de koppositie gestormd met 3127 punten. De leider na de vorige ronde, Swink, staat nu tweede met 3101 punten. De derde plaats is voor Toontje_Lager, die nu 3098 punten heeft.

Bij de subleagues was er maar één rondewinnaar: n00bs, met 378 punten. Team holland was tweede met 366 punten, op drie punten afstand gevolgd door de Nijmegenaren.

In de top van het totaalklassement bij de subleagues is niets veranderd. Team holland behoudt de leiding met 2996 punten, Racing Team X-fi staat nog steeds tweede met 2960 punten en _amsterdam open behoudt met 2688 punten de derde positie.

De volgende race is de Turkse Grand Prix, over drie weken. Je kan voor deze race tot 25 augustus 00.01u wissels aanbrengen in je team. Wissels na dit tijdstip tellen pas mee voor de wedstrijd daarna.