Alonso: "Of Hamilton of ik"

Remy (RemyRR)
Fernando Alonso betwijfelt of hij en Lewis Hamilton nog langer bij hetzelfde team kunnen blijven. De twee kemphanen in dienst van McLaren hebben sinds afgelopen weekend geen woord meer met elkaar uitgewisseld en deze relatie lijkt voorlopig niet te gaan verbeteren. Een transfer van een van de twee coureurs lijkt dus een optie te worden voor de Britse renstal.

Hamilton zou volgens de Italiaanse krant Tuttosport voor een transfersom van 35 miljoen euro naar Ferrari kunnen verhuizen. De debutant zou Felipe Massa kunnen vervangen, die een wisselvallig seizoen kent bij het Italiaanse team. Zeker na de Grand Prix van Hongarije, waar de Braziliaan geen punten wist te halen, lijkt zijn plekje in gevaar te komen.

Zowel Ron Dennis als Jean Todt, de teambazen van respectievelijk McLaren en Ferrari, ontkennen vooralsnog dat er onderhandelingen gaande zijn. Dat er gespeculeerd wordt over de toekomst van Lewis Hamilton is volgens Dennis logisch. “Het is onvermijdelijk dat er over de toekomst van onze coureurs wordt gesuggereerd en dat hierover intern wordt gesproken bij andere teams,” aldus de McLaren-teambaas. Alonso doet openlijk mee aan de speculatie en stelt als eis: "Of Hamilton of ik," waardoor een rijderwisseling bij McLaren onvermijdelijk zou worden.

Ook al loopt de samenwerking tussen Hamilton en zijn team momenteel niet soepel; als de Brit niet opstapt, zal Alonso wellicht zelf overwegen naar een ander team te gaan. De Spanjaard zou terug kunnen keren naar Renault. Een bron dichtbij het Franse team vertelt: “Het is niet alleen een gerucht, Alonso en zijn management zijn wanhopig om terug te komen.” Alonso zou de plek over kunnen nemen van Giancarlo Fisichella, die een erg ongelukkig seizoen beleeft.

Een meerjarig contract, dat zowel Hamilton als Alonso getekend hebben, is volgens Dennis geen probleem als een medewerker van McLaren ontslag wil nemen. “Als iemand daar geen deel van uit wenst te maken, ongeacht hun positie binnen organisatie, dan kunnen zij uiteindelijk zelf kiezen. Maar wij zullen niet van onze waarden afwijken.