Gemengde gevoelens bij Spyker

Remy (RemyRR)
De Grand Prix van Hongarije leverde gemengde gevoelens op bij het team van Spyker. Spyker-debutant Sakon Yamamoto wist zijn auto niet op de baan te houden. Teamgenoot Adrian Sutil kon de auto wel aan de finish brengen.

De ontevreden Yamamoto kon niets anders dan de schuld bij zichzelf neer te leggen: "Na de start pushte ik erg hard, maar plotseling verloor ik in bocht 11 de grip aan de achterkant en crashte ik. Ik maakte de fout en ik ben dan ook erg teleurgesteld met dit resultaat, want ik wilde finishen. Ik zal hard blijven werken en me op de volgende Grand Prix richten. Dan zullen we de nieuwe auto inzetten."

Adrian Sutil liet echter zien dat de Spyker F8-VII, die dit weekend voor het laatst zijn dienst deed, beter was dan de Honda van Rubens Barrichello. "Deze race hebben we aangetoond dat we de strijd aan kunnen gaan met de auto's voor ons", aldus de Duitser. “We konden tegen Honda racen, maar dat hield wel dat ik elke ronde aanvallend moest rijden. We wisten ze zelfs tot het eind achter ons te houden, wat een klein succesje is met deze oude auto."

Net als Yamamoto kijkt Sutil uit naar de B-specificatie van de Spyker-bolide. Die zal na de aankomende zomerstop zijn werk moeten gaan bewijzen. "Het is afwachten wat we in Turkije kunnen doen. We weten dat we al dichterbij zijn gekomen in de races en met de nieuwe auto zal dat hopelijk nog beter gaan."