Verlossende woord voor Heidfeld in Turkije

Remy (RemyRR)
Nick Heidfeld krijgt komend weekend nog geen uitsluitsel over een eventuele contractverlenging bij het team van BMW Sauber. Dat heeft BMW-teambaas Mario Theissen vandaag bekend gemaakt. Het contract van Heidfeld verloopt na dit seizoen.

We zitten in positieve besprekingen, maar we hebben nog geen overeenkomst. Verwacht daarover dit weekend geen nieuws, en ook volgend week nog niet. Ik denk dat er meer bekend zal worden na de zomerpauze,” aldus Theissen. Dat houdt in dat Heidfeld waarschijnlijk pas in het weekend van 26 augustus, als de Grand Prix van Turkije wordt verreden, te horen krijgt of hij nog een jaartje mag blijven bij de Duitse renstal.

Na het vertrek van Sebastian Vettel richting Toro Rosso eerder deze week, lijkt voorlopig niemand een gevaar te zijn voor het zitje van Heidfeld. De voormalig test- en reserverijder van BMW heeft echter nog steeds nauwe banden met het team van Theissen. “De connectie tussen Sebastian en BMW blijft bestaan. Niet in de Formule 1, want hij is nu een coureur van Scuderia Toro Rosso. Maar hij zal ons blijven steunen in ons Formule BMW-programma. Ik weet dus ook niet of hij doorgaat in de World Series by Renault, dat is aan Scuderia Toro Rosso om te beslissen.

Heidfeld is al vanaf het jaar 2000 actief in de Formule 1 als coureur. Hij reed al voor Prost, Sauber, Jordan en Williams. Vanaf 2006 rijdt hij voor BMW.