Vettel praat over Toro Rosso

Remy (RemyRR)
Dit weekend zal Sebastian Vettel zijn eerste race rijden voor Scuderia Toro Rosso. De Duitser was sinds vorig jaar test- en reserverijder bij BMW. Dit jaar verving Vettel BMW-rijder Robert Kubica tijdens de Grand Prix van Amerika. Daar bewees hij zich door zijn eerste WK-punt te behalen.

Door de nieuwe testreglementen kwam Vettel dit jaar weinig aan rijden toe. Dat was voor hem de reden om voor Toro Rosso te gaan rijden. "Volgens mij was het een verstandige beslissing van me om deze stap te maken. Dit is een geweldige kans voor mij."

"De wagen is nog niet zo goed als die van BMW, maar hier zie ik juist een uitdaging in", vervolgde de nieuwe teamgenoot van Vitantonio Liuzzi. "Ik weet dat er nog veel werk te verzetten is en dat we nog veel verbeteringen kunnen maken. Ik zal mijn uiterste best doen om onze situatie te verbeteren. Ik zal me nu volledig richten op wat er komen gaat."

Vettel bewees zich vandaag al door tijdens de eerste vrije training sneller te rijden dan zijn teamgenoot Liuzzi. Hij zette de zestiende tijd neer.