Heerenveen baalt van actie Alves

Sjors (Sj0rSz)
SC Heerenveen is bang dat Afonso Alves de club wil verlaten. Gisteren werd al bekend dat de Braziliaan zich niet bij de club had gemeld. Het is nog altijd niet duidelijk waar de speler zich bevindt. Yme Kuiper, directielid van de club, denkt dat dit bij Braziliaanse topscorers hoort.

"Het is niet gemakkelijk om contact met hem te krijgen", liet Kuiper in een reactie weten. "We kregen donderdagavond signalen dat hij er gisteren niet zou zijn, maar hebben hem zelf niet gesproken. Hij neemt ook geen contact met ons op. Wij vinden dit niet prettig en hebben geen idee wat de reden voor de vertraging zou kunnen zijn. Natuurlijk gaan we dit binnenkort met hem bespreken, want zo ga je niet met je werkgever om."

Braziliaanse media suggereren dat Alves op deze manier een vertrek bij SC Heerenveel wil bewerkstelligen, maar Kuiper wil hier niet aan denken. "Los daarvan vraag ik me af of dit, als het waar is, de juiste manier is om te handelen. Een speler die, om welke reden dan ook, afspraken met zijn werkgever schendt, wint niet aan betrouwbaarheid. Ook niet bij kandidaat-kopers, lijkt me."

Kuiper liet tot slot nog maar eens weten dat hij Alves, ondanks zijn afwezigheid, graag voor de club wil behouden. "Je weet nooit hoe het in de voetballerij loopt, maar op 17 augustus verwachten we mét hem aan de competitie te kunnen beginnen. Hij zal de komende week wel verschijnen."