[A1GP] Bleekemolen en Luyendijk Jr. in 2007/2008

Olga (Nuongirl)
Jeroen Bleekemolen en Arie Luyendijk jr. vormen aankomend seizoen het Nederlands team in de A1GP. A1 Team Nederland heeft dit vanmiddag bekendgemaakt.

Bleekemolen begint aan zijn derde seizoen en zijn tweede als eerste coureur. Luyendijk, zoon van tweevoudig Indy 500-winnaar Arie Luyendijk, zal in de rookie-testen rijden en is daarnaast reservecoureur. Het seizoen in de A1GP begint op 30 september met de wedstrijd op het circuit van Zandvoort.

Jan Lammers, teambaas van het Nederlandse team, licht de keuze van dit rijdersdue toe. "De eerste stoel was eenvoudig, want Jeroen heeft vorig jaar Nederland goed vertegenwoordigd en verdient het om komend seizoen een aanval op de troon te doen."

Met het vullen van het rookie-zitje had Lammers meer moeite. "Renger van der Zande, Yelmer Buurman en nog een aantal anderen waren serieuze kandidaten, maar zij zijn eigenlijk al te ver om genoegen te nemen met alleen de vrijdagstoel en nog net niet ver genoeg om de hoofdstoel optimaal te kunnen gebruiken. Arie Jr. daarentegen kan de rookie-positie perfect gebruiken om zijn carrière een nieuw impuls te geven. Los van alles is het natuurlijk een droomscenario dat ik indirect ook weer veel te maken krijg met Arie Sr. en Michael Bleekemolen. Jong talent omringd door een wereld van kennis en ervaring; een recept voor topresultaten", besluit Jan Lammers.

Jeroen Bleekemolen is erg blij om wederom als hoofdcoureur aan de slag te kunnen. "Het is een eer voor je land te mogen uitkomen en ik ben blij dat Jan na een seizoen samenwerking weer graag met mij door wil. In vorig seizoen hebben we gewonnen, maar ook punten laten liggen. Vorig jaar heb ik niet kunnen testen en was het lang geleden dat ik met formule-auto's had gereden. Nu kunnen we ons op de goede manier voorbereiden en kunnen we sterker van start gaan. We gaan nog vier dagen testen, waar ik erg naar uitkijk. Het wordt een mooi seizoen en de openingsrace in Zandvoort wordt een groot spektakel. Met een geheel oranje publiek achter je heb je echt extra motivatie."

Voor reserve-coureur Arie Luyendijk jr kan het seizoen niet snel genoeg beginnen. "Na het volgen van de klasse de afgelopen jaren kan ik niet wachten om in de auto te springen. Mijn vader belde me en vroeg of ik een demonstratie in de A1GP auto wilde doen tijdens 'Vudel Vol Gas' vorige maand. Het rijden met de A1GP-auto tijdens de demo was waanzinnig. De A1 lijkt hetzelfde vermogen en dezelfde downforce te hebben als de auto waarmee ik in Amerika de Indy Pro Series reed. Voor mij geldt eerst de circuits en het schakelen met 'flippers' onder de knie te krijgen en te wennen aan de neerwaartse druk van de A1GP-auto. Ik hoop dat ik het team goede feedback kan geven en de auto kan helpen ontwikkelen."

Donderdag 9 augustus vindt de presentatie van A1 Team Nederland plaats, daar zal ook het nieuwe ontwerp van de auto worden onthuld. Dit ontwerp is via een ontwerpwedstrijd met ongeveer duizend inzendingen uitgekozen.

Team Nederland zal verder te zien zijn op 12 augustus tijdens de Rizla Racing Days in Assen en een week later tijdens Bavaria City Racing in Rotterdam.

De officiële testsessies van de A1GP vinden op 28 en 29 augustus en op 18 en 19 september plaats op Silverstone. De volledige agenda voor seizoen 2007/2008 wordt morgen bekendgemaakt op de website van de A1GP.