Pellè voor vijf jaar naar AZ

Sjors (Sj0rSz)
AZ heeft Graziano Pellè voor de duur van vijf seizoenen aan zich weten te binden. De Italiaan wordt overgenomen van Lecce. De spits was overigens ook actief op het EK voor spelers onder de 21 jaar.

Pellè zal dinsdag, rond de klok van 14:00 uur, aan de vaderlandse pers worden gepresenteerd. De Italiaan heeft zich voorgenomen om zich de komende jaren verder te ontwikkelen. Vorig seizoen kwam de spits op huurbasis uit voor Cesena en speelde toen 37 duels. Hierin wist hij tien keer het net te vinden.

Ook de trainer van AZ, Louis van Gaal, heeft meegespeeld in de keuze voor AZ. "Ik vind Louis van Gaal de beste trainer ter wereld. Van hem wil ik de komende jaren graag veel leren", aldus Pellè, die ook enthousiast was over het stadion van AZ, het DSB Stadion. "Het DSB Stadion is een schitterend stadion. Je hebt hier zelfs restaurants in het stadion en ook van buiten ziet het er fraai uit. Dat is in Italië vaak wel anders. Daar heb je alleen kleine eettentjes bij het stadion. Je kan aan alles zien dat dit stadion net nieuw is en dat over veel dingen goed is nagedacht."