Singapore hoopt op nachtrace

Wouter (ziggyziggyziggy)
Singapore is klaar voor een nachtrace. Hoewel de FIA nog niet heeft bevestigd dat de race in het donker gereden zal worden, ziet de organisatie van de Grand Prix een nachtrace graag komen.

Jonathan Hallett, chef PR van de Grand Prix in Singapore, zegt dat alle potentiele sponsoren van de race achter een nachtrace staan. "Een nachtrace zou logischer zijn met ons tropische klimaat," verklaart Hallett. "Bezoekers zullen het fijner vinden." Tevens ziet hij een nachtrace als een prachtig visitekaartje voor de stad, met de verlichte skyline van Singapore als achtergrond van de wedstrijd.

Het daadwerkelijk doorgaan van een race in het donker hangt helemaal af van de FIA en de FOA, die overtuigd moeten zijn van de veiligheid voor de coureurs en de toeschouwers. Hallett zinspeelde tevens op een andere rijrichting dan bij andere raceklasses. Omdat het circuit voor de eerste bocht een stuk smaller wordt, zou het volgens hem veiliger zijn om de race tegen de klok in te rijden. Ook daarvoor heeft de FIA nog geen toestemming of bevestiging gegeven.

Eerder dit jaar was er nog sprake van dat de Australische Grand Prix een avond- of nachtrace zou worden, maar dat zagen de Australiërs niet zitten. Die race wordt nu wel anderhalf uur later gereden dan normaal, om de kijkers in Europa tegemoet te komen.