Extra dopingtest voor Raborenners

Gerard (RedFever007)
Rabobank heeft vandaag een extra dopingtest aangevraagd voor de overgebleven renners van de gelijknamige wielerploeg. De bank wil hiermee aantonen dat de renners die nog in koers zijn geen doping gebruiken. De testen zijn vanmorgen uitgevoerd.

"Een bank houdt van zekerheid en betrouwbaarheid", zo verklaarde communicatiedirecteur Vincent Pijpers namens de bank. "In alle commotie die gisteravond is ontstaan, hebben we gevraagd om die extra controles. Het is zeker geen motie van wantrouwen naar de renners."

De bank heeft geen rol gespeeld bij het besluit om donderdag wel van start te gaan in de zeventiende etappe. "We vinden het chique en dapper dat ze doorgaan, maar we hadden het ook gerespecteerd als ze anders hadden besloten. Wij zijn hier niet om druk uit te oefenen, maar juist om de ploegleiders en de renners te steunen in deze moeilijke dagen."

Gisteravond zette Theo de Rooij Rasmussen uit de Tour. Voordat hij dat deed heeft De Rooij eerst overlegd met de Raad van Commissarissen van de Rabobank. Pijpers: "Wij staan dan ook volledig achter die beslissing. Theo kon niet anders."