[WK-20] Argentinië prolongeert titel

Maikel (WeebI)
Argentinië heeft zijn wereldkampioenschap onder-20 in Canada geprolongeerd. In de finale werd Tsjechië met 2-1 aan de kant geschoven. Chili werd uiteindelijk derde.

De eerste helft tussen de twee landen was vrij saai, met uitzondering van een paar kansen waar de doelmannen moesten ingrijpen. Geen goals dus, maar wel veel kaarten in het eerste bedrijf. De gele kaart van de Tsjech Lukas Kuban in de eerste minuut was een slecht voorteken. Na rust kwam Tsjechië goed uit de startblokken, en brak na een kwartier eindelijk de ban. Lubos Kalouda vond Martin Fenin, en deze maakte het prachtig af met een volley uit de draai.

Argentinië leek wakker geschud en begon zijn opponent zowaar onder druk te zetten. De regerend wereldkampioen hoefde niet lang tegen de achterstand aan te kijken, want een uitstekende pass van Maximilliano Moralez zette Sergio Agüero voor doelman Petr Radek, die op zijn beurt niet bij het schot van de Atlético Madrid-spits kon: 1-1. Beiden hadden kansen op de beslisser, maar de wedstrijd leek op een verlenging af te stevenen. Tot een paar minuten voor het eind, toen Mauro Zárate de Argentijnen vanuit een corner op voorsprong zette. Tsjechië kwam er niet meer door en zag de Zuid-Amerikanen na Nederland ook in Canada de wereldtitel pakken.

Chili was na het drama tegen Argentinië in de halve finale blijkbaar gebrand om alsnog de bronzen medaille te behalen. Oostenrijk werd in de wedstrijd om de derde plaats met 1-0 verslagen. De Oostenrijkers waren niet eens zo heel slecht, maar de Chilenen lieten weinig ruimte. Zelf pakte Chili in blessuretijd van de eerste helft de leiding, die het niet meer uit handen zou geven. Hans Martínez volleerde een vrije trap van Mathias Vidangossy in het Europese doel. Michael Hadl zag namens Oostenrijk rood, waardoor het voor de ploeg van Paul Gludovatz praktisch niet meer mogelijk was te winnen.

Tsjechië - Argentinië 1-2
60' Fenin 1-0
62' Agüero 1-1
86' Zárate 1-2

Oostenrijk - Chili 0-1
45+1' Martínez 0-1