Albers in gesprek met Spyker

JJdJ1984
Er is een kans aanwezig dat Christijan Albers weer voor Spyker F1 zal gaan racen. De Larenaar is nog altijd in gesprek met Spyker-baas Michiel Mol over de afhandeling van zijn contract.

Op de vraag of de coureur nog bij het team welkom is als hij het ontbrekende bedrag van tien miljoen dollar kan betalen, antwoordde Michiel Mol, de baas van Spyker, verassend genoeg: "Dat is bespreekbaar. We kunnen opnieuw om de tafel gaan zitten om de afhandeling te regelen en de toekomst te bespreken. Chris is een goede, ervaren rijder die ik graag als 'part of the family' bij het team betrokken zie blijven."

Ondertussen heeft Albers een toezegging van vastgoedmagnaat David Hart. Hart wil zich garantstellen voor anderhalf miljoen dollar (de achterstallige betaling). Of Christijan daarmee Spyker onder druk kan zetten, ligt in de toekomst verscholen. Hij ontkent in iedergeval niet dat hij ook naar een oplossing aan het zoeken is.

"Eén ding moet je in het oog houden en dat is dat ik het liefst weer in de auto zit. Mijn positie wordt wel steeds moeilijker. Ik hoop er in gesprekken met Michiel uit te komen. We kijken naar een oplossing, maar of dat ook lukt? Dat is ook afhankelijk van mogelijke juridische stappen", aldus Albers.