[Upd] Hamilton mag van start

Dennis (dennistd)
De crash deed erger vermoeden, maar Lewis Hamilton heeft geen verwondingen overgehouden aan zijn harde crash, vanmiddag in de kwalificatie op de Nürburgring. Hij knalde hard in de bandenstapel nadat zijn rechtervoorwiel losraakte. Het is echter nog niet duidelijk of de Brit morgen zal kunnen starten in de race.

"Ik ben helemaal in orde en we zullen later wel zien of ik morgen kan racen", liet de leider in de wk-stand weten. "Iedereen zorgt erg goed voor me. We weten wat de oorzaak was van het ongeluk en ik ben blij dat alles goed is afgelopen. Ik hoop echt dat ik morgen in staat ben om te racen."

Update @ 22.41:
Hamilton zal zondagochtend horen of hij mag racen of niet. Volgens Ron Dennis is er geen enkele reden waardoor Hamilton niet zou mogen racen.

Over de oorzaak van de crash zei hij: "Het wiel kwam zonder problemen van de auto af, dus de kans is klein dat het aan de luchtregelaar lag. Het is hoogstwaarschijnlijk de wieldop, die voor tweederde gedemonteerd was. Eigenlijk hebben we geluk gehad, want de wieldop van Fernando Alonso zijn auto zat ook niet goed vast, dus hij reed langzaam terug naar de pits."

"Het meest verontrustende was dat we niet met Hamilton konden praten", vervolgde de Brit. "Pas na een halve minuut beseften we dat de radio de crash niet had overleefd. In die tijd konden we dus niet met hem praten en kregen we ook geen bevestiging dat hij oké was. De televisiebeelden toonden dat hij zijn benen bewoog en dat was schrikken, want we wisten niet of hij het deed vanwege pijn of vanwege iets anders. Pas toen ik in het medische centrum arriveerde, wist ik hoe het met hem was. Ik ben verbaasd als hij morgen niet zal racen."

Update 10:31u:
Hamilton mag gewoon van start in de Europese Grand Prix. Dat laat het team in een persbericht weten. De Brit heeft de nodige toestemming gekregen van Gary Hartstein, medisch delegaat van de FIA en Klaus U. Zerbian, hoofd medische staf van het circuit.