Schumi geniet van leven na F1

Dennis (dennistd)
Michael Schumacher geniet van zijn leven als oud-Formule 1-coureur. De Duitser vertelde aan Bild blij te zijn dat hij zijn leven weer in eigen hand heeft. De functie van teambaas bij Scuderia Ferrari wil hij dan ook niet vervullen.

"Ik had niet gedacht dat mijn agenda zo snel weer gevuld zou zijn. Ik dacht ik me veel meer zou gaan vervelen, maar nu moet ik gewoon tijd vrij maken om me te kunnen vervelen! Ik spreek tegenwoordig veel af met vrienden en reis veel. Op die manier raakt de agenda ook wel heel snel vol. Het mooiste is dat ik mijn leven weer in eigen hand heb. Ik voel me heel vrij nu."

Over zijn rol bij het team van Ferrari vertelde de zevenvoudig wereldkampioen: "Het is nog altijd niet helemaal duidelijk wat ik daar precies ga doen. We hebben daar ook geen haast mee. Ik moet daarbij wel zeggen dat mijn kennis van de Formule 1 maar beperkt houdbaar is. Ik zou eigenlijk constant mijn kennis moeten opfrissen. Een functie als teambaas zie ik niet zitten. Vijf of meer dagen per week werken, een bureau ver weg van huis en werkdagen van twaalf uur. Dat lijkt me niets."