Wederom nul op rekest voor Sheffield

Olga (Nuongirl)
Sheffield United heeft opnieuw een nederlaag geleden in haar strijd om de degradatie terug te draaien.

De Hoge Raad oordeelde gisteren dat de klachten van Sheffield over de beslissing van een arbitragepanel in de affaire-Tevez en -Mascherano ongegrond zijn. Rechter Andrew Smith ging dan ook niet in op het verzoek van The Blades om de zaak door te voeren tot bij het Hof van Beroep.

Sheffield had de hoop dat via de Hoge Raad het besluit van een arbitragepanel om geen onafhankelijke commissie op te zetten in de affaire-Tevez en -Mascherano terug zou worden gedraaid. Zo'n commissie zou moeten bekijken of de Premier League West Ham United op de juiste wijze heeft gesanctioneerd voor de 'illegale' transfers van Tevez en Mascherano. The Hammers kregen een boete in plaats van puntenaftrek. Sheffield voelt zich, als de nummer achttien van het afgelopen seizoen, het slachtoffer van de milde Premier League.

"We hebben nog een lange lijst met punten die we in deze zaak kunnen afwerken", aldus de advocaat van Sheffield, Paul Stothard. "We laten dit niet rusten, al tikt de tijd door sinds de laatste competitiewedstrijd. Maar het is altijd moeilijk een beslissing terug te draaien die al gemaakt is. We zagen het al in eerste instantie bij het arbitragepanel. Als een terugkeer in de Premier League niet mogelijk blijkt, zoeken we een financiële tegemoetkoming."