Hockeyvrouwen verliezen van China

Sjors (Sj0rSz)
De Nederlandse hockeyvrouwen zijn er vrijdag niet in geslaagd om de oefeninterland van China te winnen. Het Aziatische land zegevierde met 2-0. De twee doelpunten vielen allebei in de tweede helft.

Marc Lammers, bondscoach van Oranje, is met de selectie op stage in China in het kader van de voorbereidingen op de Olympische Spelen. Dit evenement wordt volgend jaar in datzelfde land gehouden. "We zijn pas twee dagen hier, dus het was wel zwaar om met de hoge luchtvochtigheid meteen een wedstrijd te spelen. Het ging de vrouwen van China fysiek een stuk makkelijker af. We zijn pas net weer begonnen na een pauze na de play-offs", liet hij in een reactie weten.

Komende maandag staat er wederom een confrontatie met de Chinese ploeg op het programma. Dit duel wordt, net als die van vrijdag, niet op het olympisch complex gespeeld. Dat is namelijk nog niet helemaal klaar. De wedstrijden worden nu op een overdekt veld afgewerkt.

"Dat is aangelegd zodat de Chinese speelsters onder alle omstandigheden kunnen trainen. Er is hier heel hard gewerkt voor Peking. Ik zie de ploeg volgend jaar ook zeker bij de eerste drie komen. Het was wel raar om overdekt te spelen. We hebben ook gevraagd of de airco in de hal uitkon, want het was voor ons belangrijk dat de meiden het warm zouden krijgen zodat we met het oog op de Spelen van alles konden meten", vervolgde Lammers.

De hockeyvrouwen zullen niet alleen wedstrijden spelen in China. Ook is het de bedoeling dat Oranje sfeer gaat proeven in het Aziatische land. Tevens staan er bezoekjes aan het olympisch stadion en het olympische dorp op het programma. "Daarnaast trainen we. Het is prettig dat we nog een wedstrijd spelen om China te bekijken en te zien waar we zelf staan."