Bod Ajax op Suárez afgewezen

René (Eilanden)
FC Groningen heeft een officieel bod van Ajax op hun aanvaller Luis Suárez afgewezen. Per fax heeft de Groningse club de Amsterdammers laten weten de Uruguayaan niet kwijt te willen.

Martin van Geel, technisch directeur bij Ajax, wil het er echter niet bij laten zitten en is van plan om de zaakwaarnemer van Suárez op de hoogte te stellen van de Amsterdamse interesse.

FC Groningen-directeur Hans Nijland heeft al aangekondigd om bij een nieuwe poging van Ajax opnieuw dwars te gaan liggen: "Ajax mag niet met de speler zelf praten omdat wij daar geen toestemming voor geven. Wij hebben vorig jaar onze nek uitgestoken voor Suárez. Hij is pas twintig jaar en heeft nog een vierjarig contract bij ons. Wij zijn een ambitieuze club en in het realiseren van onze plannen hebben we Suárez komend seizoen hard nodig. Wij willen hem niet na één seizoen al weer kwijt."

De Groningers hoeven de aanvaller uit financiële overwegingen niet van de hand te doen en waren daarnaast ook absoluut niet te spreken over het bod uit Amsterdam: "Ik las in de Voetbal International dat Van Geel tegen Wesley Sneijder heeft gezegd dat het bod van Valencia een belediging was voor zowel de speler als de club. Datzelfde wil ik nu zeggen over het bod van Ajax op Suárez. Maar welke prijs Ajax ook zou hebben genoemd, wij willen er gewoon niet met ze over praten."