Albers: "Spyker breekt belofte"

Wouter (ziggyziggyziggy)
Volgens Christijan Albers is hem afgelopen winter meermalen bevestigd dat eventuele sponsorproblemen hem niet zijn racezitje zou kosten. Spyker F1 onderzoekt nu deze claim.

Albers zegt meerdere malen zowel mondeling als schriftelijk de toezegging te hebben gehad dat de misgelopen deal, die hem nu parten speelt, geen invloed zou hebben op zijn racestoeltje bij Spyker. Hij wilde echter niet vertellen door wie die beloftes zouden zijn gemaakt. Hij heeft het team verzocht om een officieel antwoord en overweegt een kort geding als hij niet in het gelijk wordt gesteld.

Het team zoekt nu uit of, en door wie, deze beloftes zijn gedaan. Ondertussen is er een persbericht de deur uitgegaan waarin teambaas Colin kolles zoveel mogelijk speelruimte houdt omtrent de coureurskwestie. "We zullen de komende dagen alle opties zorgvuldig evalueren voordat we kunnen aankondigen wie de Grand Prix van Duitsland en de races daarna zal rijden," aldus Kolles.

Ondertussen is ook meer bekend geworden over de betreffende sponsordeal die voor zoveel ellende heeft gezorgd. Het gaat om het Chinese vastgoedbedrijf Mingya, dat een sponsorcontract voor drie jaar had, ter waarde van vijf miljoen dollar per jaar. Bij dit contract zou echter CA bv niet betrokken zijn, maar wel mee worden geteld voor het instapgeld van tien miljoen dollar. CA bv zou ook zonder deze sponsor het entreegeld bijna volledig hebben kunnen ophoesten, en het resterende bedrag zou uit merchandising kunnen worden betaald.